Siliconen dakbedekking aanbrengen op een plat dak: doe het zelf

Doe het zelf, vloeibare dakbedekking aanbrengen op een plat dak

Siliconen dakbedekking op een plat dak aanbrengen is een doe het zelf klusje. De siliconen dakcoating van Platdakherstel.nl kunt u gemakkelijk zelf aanbrengen. Zodoende kunt u zelf uw plat dak herstellen na beschadiging of veroudering. Dakcoating is een duurzaam vloeibaar dakmembraan. Het is de renovatieoplossing voor de bestaande dakbedekking op een plat dak. Wij leveren siliconen dakcoating in drie kleuren: wit, lichtgrijs en zwart. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende hoeveelheden, variërend van 1 kilogram tot 15 kilogram.

Op deze pagina leest u een doe het zelf omschrijving voor siliconen dakbedekking aanbrengen op een plat dak. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen.

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Zelf uw plat dak herstellen met siliconen dakcoating

Is uw bitumen dakbedekking verouderd, dan is repareren een logische optie. Als handige doe-het-zelver wilt u zelf uw eigen plat dak repareren en vernieuwen. Het aanbrengen van de vloeibare siliconen dakbedekking op uw plat dak is eenvoudig als u zich houdt aan de volgende punten:

 • Allereerst uw veiligheid: zorg te allen tijde voor een veilige werksituatie en maak een veiligheidsplan voordat u het dak opgaat.
 • U dient het oude bitumen oppervlak zeer goed schoon te maken. Dit houdt in: de ondergrond zeer grondig reinigen met een hogedrukreiniger met een output van minimaal 150 bar. Een schoon en vetvrij oppervlak is doorslaggevend voor een goede hechting.
 • Bij twijfel over de grond kunt u van tevoren een hechtingstest uitvoeren. Deze hechtingstest set is te vinden bij onze producten.
 • Breng het systeem aan op een droge ondergrond.
 • Versterk zwakke plekken met geotextiel van Platdakherstel.nl, dit is een spinvliesmembraam dat voor extra versteviging zorgt.

Het stappenplan aanbrengen siliconen dakbedekking op een plat dak

Stap 1 is het reinigen van de oude dakbedekking zodat de ondergrond stof- en vetvrij is. Na het reinigen met de hogedrukreiniger dient u het oppervlak te laten drogen. U kunt de coating niet aanbrengen als de ondergrond doorweekt is, of als het dak bedekt is met water of ijs.

Stap 2 is het herstellen van eventuele beschadigingen en andere kritische punten. Hiervoor kunt u geotex vlies gebruiken, ook te koop in onze webshop.

Bij stap 3 gaat u de nieuwe siliconen dakbedekking aanbrengen op uw plat dak. Het blik openen en de coating gedurende enkele minuten handmatig of machinaal (max. 500 tpm) doorroeren. Vervolgens breng je met een kwast en/of roller een enkele laag dik en gelijkmatig aan. Het verbruik is afhankelijk van het soort ondergrond en in hoeverre de eerdere dakbedekking beschadigd is. Voor een optimaal resultaat houdt u een laagdikte van 1 mm aan. Dit staat gelijk aan 1,2 kg per vierkante meter op een gladde, bitumen dakbedekking. De laagdikte kan worden gemeten met de bijgeleverde laagdiktemeter.

Tot slot: de droogtijd is 4 uur bij 21 graden °C, met een relatieve luchtvochtigheid van 50%. De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind.

“Doe het makkelijk zelf: siliconen dakbedekking aanbrengen op een plat dak.”

Onderhoud

De levensduur van het bitumen dak kan worden verlengd wanneer er op regelmatige basis onderhoud wordt uitgevoerd. Het daksysteem dient tenminste tweemaal per jaar geïnspecteerd te worden. Wanneer u kiest voor witte dakcoating hoort u het dak regelmatig te reinigen. Dit heeft te maken met het behoud van de optimale reflectie. Het reinigen kan gedaan worden met water en een zachte borstel. Gebruik geen hogedrukreiniger, agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen.

Overige producten

Wat zijn de voordelen van siliconen dakcoating?

 • Uitstekende hechting op oude bitumen dakbedekking.
 • Naadloos systeem, waardoor alle zwakke plekken in het dak verdwijnen.
 • Zeer goed bestand tegen langdurig stilstaand water.
 • Zonreflecterend, waardoor sterk koelend (zeker 40 °C verschil met een zwart oppervlak op een zomerse dag).
 • Door het koelende effect haalt u meer rendement uit uw zonnepanelen.
 • De temperatuurschommelingen zijn veel geringer, waardoor er minder werking in uw dak optreedt.
 • Airco’s op daken zuigen door het reflecterende oppervlak koelere lucht aan.
 • Vroeg regenbestendig, al binnen een uur na aanbrengen regenbestendig.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u zelf uw plat dak herstellen en vernieuwen? Dit lukt eenvoudig dankzij de doe het zelf siliconen dakbedekking voor een plat dak van Platdakherstel.nl. Plaats direct een bestelling in onze webshop. Mocht u eerst meer willen weten over siliconen dakcoating, kunt u op de website meer informatie vinden.

Neem gerust contact op als u een vraag voor ons heeft. Wij zijn telefonisch bereikbaar via (0)85 016 4377. U mag ook een e-mail sturen naar info@platdakherstel.nl.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 155 reviews.