Cool roof coating voor op het platte dak

Cool roof coating voor een gekoeld dak

Een cool roof, ook wel ‘koel dak’ genoemd, is een dak met witte siliconen dakcoating. Heeft u een zwart plat dak, dan is het verstandiger om deze wit te maken. Witte siliconen dakcoating heeft een reflecterende werking. Bij Platdakherstel.nl kunt u cool roof coating bestellen zodat het dak van uw pand een stuk afkoelt. Deze witte cool roof coating kunt u zeer eenvoudig zelf aanbrengen. Bij ons bestelt u alle benodigdheden om het dak egaal te coaten.

Met de dakcoating zorgt u er tevens voor dat het dak langer meegaat en goed beschermd wordt tegen diverse weersomstandigheden. De cool roof coating droogt daarnaast zeer snel, zo is het dak gelijk waterdicht. Indien u wel dakcoating wilt kopen, maar het niet zozeer koelend hoeft te zijn, kunt u ook kiezen voor lichtgrijze of zwarte coating.

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Het dak koelen met cool roof coating

  • Gemakkelijk aan te brengen;
  • Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, lichtgrijs en zwart;
  • Coating voor op het dak werkt sterk verkoelend;
  • Efficiënt, duurzaam, effectief en reflecterend.

Bestel direct via onze website de cool roof coating. U kunt via de rekentool zeer eenvoudig berekenen hoeveel dakcoating u nodig heeft. Deze hoeveelheid kunt u dan direct bestellen in onze online winkel.

Voordelen van een gekoeld dak

Er zitten diverse voordelen aan een warmtewerend dak. Een belangrijk voordeel is dat het rendement van zonnepanelen flink omhooggaat. Boven de 25 graden °C verliest een zonnepaneel rendement. Dit is 0,4% rendement per graad omhoog. Bij een dak van 80 graden °C heeft u dus 32% verlies aan rendement. Dit is te verlagen met EPDM coating.

Tevens zal een airco voordeel ondervinden aan een gekoeld dak. Doordat het dak koeler is, zal de airco ook koelere lucht aanzuigen. Daarnaast warmt een huis met een wit dak minder snel op. De binnentemperatuur kan met wel 10 graden °C dalen door een witte dakcoating. Dit zult u terugzien aan het stroomverbruik van de airco. Ook resulteert dit in een langere levensduur van de airco installatie, aangezien deze minder hard hoeft te werken. De witte coating dient wel regelmatig gereinigd te worden voor een optimale werking.

”Verhoog het rendement van uw zonnepanelen of airco met een koel dak.”

Zwart plat dak wit maken

Mocht u een zwart plat dak op uw woning of pand hebben, is het aan te raden om deze wit te maken. Waar een wit dak in de zomer niet warmer wordt dan 40 graden °C, kan de temperatuur bij een zwart dak oplopen tot boven de 80 graden °C. Zwarte dakbedekking absorbeert vrijwel alle warmte van zonlicht, terwijl wit juist de meeste warmte weerkaatst. Een witte dakcoating zorgt er dus voor dat het dak veel minder opwarmt.

Overige producten

Langere levensduur

Een ander voordeel is dat witte dakcoating de levensduur van uw dak verlengt. Bitumen dakbedekking heeft een goede levensduur en is bestendig tegen weersinvloeden. Toch kunnen er ook beschadigingen of lekkages ontstaan door veroudering en slijtage. Met een nieuwe laag siliconen coating wordt het dak beschermd tegen vocht en vuil.

Siliconen worden gemaakt van silicium, deze grondstof heeft een minerale oorsprong. Daardoor hebben siliconen zeer sterke uv-werende en waterkerende eigenschappen. De siliconen dakcoating is vorstbestendig, waterdicht, kan goed tegen temperatuurschommelingen en heeft zelfs vlamdovende eigenschappen. Hierdoor wordt de levensduur van uw witte dak met liefst 10 jaar verlengd. Maak het zwarte dak wit, en profiteer van deze voordelen.

“Het loont om het zwarte plat dak wit te maken.”

Bitumen dakbedekking op een zwart dak

Siliconen witte dakcoating kan aangebracht worden op platte, zwarte daken met een bitumen dakbedekking. Daken met een pvc of stalen dakbedekking kunnen ook gerepareerd worden met coating. Voor een bitumen dak gelden enkele voorwaarden. Zo dient een gladde en ruwe bitumen dakbedekking op een plat dak minstens 5 jaar blootgesteld te hebben gestaan aan UV weersinvloeden. U kunt de dakcoating ook aanbrengen op een nieuw bitumen dak. Bedenk wel dat er nog olie aanwezig kan zijn in de dakbedekking. Daardoor is er kans op verkleuring en de hechting kan iets minder zijn.

Zelf dakcoating aanbrengen

Als u de oude dakbedekking wilt vervangen kunt u een nieuwe laag coating aanbrengen. Het is zeer eenvoudig om de dakcoating zelf aan te brengen. Zorg hierbij wel altijd voor uw eigen veiligheid. Ook is het belangrijk dat u de instructies goed doorleest. Eventueel kunt u de instructievideo’s bekijken, deze zijn te vinden op onze website. De oude dakbedekking moet als eerste zeer goed gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Op deze manier wordt de oude dakbedekking schoon en vetvrij, iets wat doorslaggevend is voor een goede hechting.

Zodra het dak gedroogd is na het reinigen, kan de coating aangebracht worden. Hiervoor kunt u het beste een standaard roller of kwast gebruiken. Voor een optimaal resultaat houdt u een dikte van 1 mm aan. Dit staat gelijk aan 1,2 kg per vierkante meter op een gladde bitumen dakbedekking. Als u de cool roof coating te dun aanbrengt, bestaat de kans dat er openingen in het oppervlak ontstaan. Met de bijgeleverde laagdiktemeter kunt u de dikte van de laag meten. Deze dikte is van belang omdat de bewegingen van het dak geabsorbeerd moeten worden.

Dakcoating aanbrengen op het platte dak

Er zijn verschillende stappen die u hoort te volgen om de siliconen dakcoating op het dak aan te brengen. Als eerste dient u de ondergrond, die droog of lichtvochtig is, stof en vetvrij maken. Dit doet u met een hogedrukreiniger met een output van minimaal 150 bar. Hierna laat u het dak weer drogen. U kunt de dakcoating niet aanbrengen als de ondergrond doorweekt is of als het dak bedekt is met water of ijs.

Indien het dak beschadigd is, kunt u het dak eerst herstellen met geotex vlies. Als u de dakcoating bestelt, kunt u dit gelijk mee bestellen via onze website.

De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind.

Bestel direct cool roof coating

Het zwarte platte dak wit maken met witte dakcoating? Bestel dan direct cool roof coating. Vul de rekentool in om precies te berekenen hoeveel coating nodig is. Bestel daarna zeer eenvoudig de juiste hoeveelheid. Vragen? Lees dan de veel gestelde vragen pagina door. Staat de vraag er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier.

Vragen kan ook per telefoon of per e-mail. Wij zijn telefonisch bereikbaar via (0)85 016 4377 of stuur een e-mail naar info@platdakherstel.nl.

Waarom siliconen dakcoating bestellen bij Platdakherstel?

De webshop van Platdakherstel is dé plek om siliconen dakcoating te bestellen. We beschikken over een ruim aanbod aan sneldrogende coatings in verschillende kleuren en hoeveelheden. Welke specifieke dakcoating je ook zoekt, je vindt deze in onze webshop. We kunnen ons met recht een expert noemen op het gebied van dakcoating.

Op onze website vind je alle informatie die je dient weten, voordat je zelf aan de slag gaat met cool roof coating. Daarnaast kun je gratis contact met ons opnemen voor advies of vragen. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug met deskundig advies.

Hoe werkt onze rekentool?

Onze rekentool is heel eenvoudig te gebruiken. Je dient wel enkele gegevens bij de hand te hebben. Namelijk: de lengte, breedte en oppervlakte van je dak in meters. Het soort ondergrond van je dak: glad of ruw. En de gewenste kleur: wit, lichtgrijs of zwart. Als je deze gegevens hebt ingevuld, weet je binnen de kortste keren hoeveel dakcoating je nodig hebt voor jouw dak.

Hoe kan cool roof coating een daklekkage herstellen?

Cool roof coating is een duurzaam dakmembraan, daarom is dit materiaal zeer geschikt voor het herstellen van lekkage op een plat dak. Ook heeft het een verkoelende werking, doordat het reflecteert. Door die reflecterende werking zakt de temperatuur binnen het pand. Daarnaast zorgt dakcoating ervoor dat het dak tegen de Nederlandse weersomstandigheden bestand is. Het dak is weer geheel beschermd tegen vocht en vuil.

Kan ik een product retourneren?

Ja, je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Vanzelfsprekend krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort op je bankrekening.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 150 reviews.