Cool roof coating voor op het platte dak

Cool roof coating voor een gekoeld dak

Een cool roof, ook wel ‘koel dak’ genoemd, is een dak met witte siliconen dakcoating. Bij Platdakherstel kun je cool roof coating bestellen zodat het dak van jouw pand een stuk afkoelt. Deze witte cool roof coating kun je zeer eenvoudig zelf aanbrengen. Bij ons bestel je alle benodigdheden om het dak egaal te coaten.

[products ids=”75,186,188″ columns=”3″]

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

[products ids=”587,183,184,185″ columns=”4″ orderby=”price” order=”DESC”]

[products ids=”322,194,195,197″ columns=”4″ orderby=”price” order=”DESC”]

[products ids=”701,198,199,200″ columns=”4″ orderby=”price” order=”DESC”]

Met de dakcoating zorg je er tevens voor dat het dak langer meegaat en goed beschermd wordt tegen diverse weersomstandigheden. De cool roof coating droogt tevens zeer snel, zo is het dak gelijk waterdicht. Indien je wel dakcoating wilt kopen, maar het niet zozeer koelend hoeft te zijn, kun je ook kiezen voor grijze of zwarte coating.

Het dak koelen met cool roof coating

  • Gemakkelijk aan te brengen;
  • Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren;
  • Coating voor op het dak werkt sterk verkoelend;
  • Efficiënt, duurzaam, effectief en reflecterend.

Bestel direct via onze website de cool roof coating. Je kunt via de rekentool zeer eenvoudig berekenen hoeveel dakcoating je nodig hebt. Deze hoeveelheid kun je dan direct bestellen in onze online winkel.

Voordelen van een gekoeld dak

Er zitten diverse voordelen aan een warmtewerend dak. Het eerste punt is dat het rendement van zonnepanelen flink omhoog gaat. Boven de 25 graden verliest een zonnepaneel rendement. Dit is 0,4% rendement per graad omhoog. Bij een dak van 80 graden heb je dus 32% verlies aan rendement. Dit is te verlagen met EPDM coating.

Tevens zal een airco voordeel ondervinden aan een gekoeld dak. Doordat het dak koeler is, zal de airco ook koelere lucht aanzuigen. Daarnaast warmt een huis met een wit dak minder snel op. Dit zul je terugzien aan het stroomverbruik van de airco aangezien deze minder hard hoeft te werken. De witte coating dient wel regelmatig gereinigd te worden voor een optimale werking.

”Verhoog het rendement van jouw zonnepanelen of airco met een koel dak”

Zelf dakcoating aanbrengen

Het is zeer eenvoudig om deze dakcoating zelf aan te brengen bij het dakbedekking vervangen. Zorg hierbij wel altijd voor jouw eigen veiligheid. De oude dakbedekking moet als eerste zeer goed gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Op deze manier wordt de oude dakbedekking schoon en vetvrij, iets wat doorslaggevend is voor een goede hechting.

Zodra het dak gedroogd is na het reinigen, kan de coating aangebracht worden. Voor een optimaal resultaat hou je een dikte van 0,8mm aan. Dit staat gelijk aan 1kg per vierkante meter op een gladde bitumen dakbedekking. Met de bijgeleverde laagdiktemeter kun je de dikte van de laag meten.

Overige producten

[products category=”silicone-dakbekleding” cat_operator=”NOT IN”]

Dakcoating aanbrengen op het platte dak

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen om de siliconen dakcoating op het dak aan te brengen. Als eerste moet je de ondergrond, die droog of lichtvochtig is, stof en vetvrij maken. Dit doe je met een hogedrukreiniger met output van minimaal 25 bar. Hierna moet je het dak weer laten drogen. Je kunt de dakcoating niet aanbrengen als de ondergrond doorweekt is of als het dak bedekt is met water of ijs.

Indien het dak beschadigd is, kun je het dak eerst herstellen met geotex vlies. Als je de dakcoating bestelt, kun je dit gelijk mee bestellen via onze website.

De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind

Bestel direct cool roof coating

Wil je ervoor zorgen dat jouw dak koel blijft? Bestel dan direct cool roof coating. Vul de rekentool in om precies te berekenen hoeveel coating je nodig hebt. Je bestelt daarna zeer eenvoudig de juiste hoeveelheid. Heb je vragen? Lees dan de veel gestelde vragen pagina door. Staat jouw antwoord er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier.

 

Waarom siliconen dakcoating bestellen bij Platdakherstel?

De webshop van Platdakherstel is dé plek om siliconen dakcoating te bestellen. We beschikken over een ruim aanbod aan sneldrogende coatings in verschillende kleuren en hoeveelheden. Welke specifieke dakcoating je ook zoekt, je vindt deze in onze webshop. We kunnen ons met recht een expert noemen op het gebied van dakcoating.

Op onze website vind je alle informatie die je dient weten, voordat je zelf aan de slag gaat met cool roof coating. Daarnaast kun je gratis contact met ons opnemen voor advies of vragen. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug met deskundig advies.

Hoe werkt onze rekentool?

Onze rekentool is heel eenvoudig te gebruiken. Je dient wel enkele gegevens bij de hand te hebben. Namelijk: de lengte, breedte en oppervlakte van je dak in meters. Het soort ondergrond van je dak: glad of ruw. En de gewenste kleur: wit, lichtgrijs of zwart. Als je deze gegevens hebt ingevuld, weet je binnen de kortste keren hoeveel dakcoating je nodig hebt voor jouw dak.

Hoe kan cool roof coating een daklekkage herstellen?

Cool roof coating is een duurzaam dakmembraan, daarom is dit materiaal zeer geschikt voor het herstellen van lekkage op een plat dak. Ook heeft het een verkoelende werking, doordat het reflecteert. Door die reflecterende werking zakt de temperatuur binnen het pand. Daarnaast zorgt dakcoating ervoor dat het dak tegen de Nederlandse weersomstandigheden bestand is. Het dak is weer geheel beschermd tegen vocht en vuil.

Kan ik een product retourneren?

Ja, je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Vanzelfsprekend krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort op je bankrekening.

Menu
De waardering van platdakherstel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.