Vloeibare siliconen dakbedekking bestellen?

Vloeibare siliconen dakbedekking bestel je in de webshop van Platdakherstel.nl. Deze dakbedekking maakt het mogelijk om zelf je platte dak te herstellen. Naast voor reparatie, kun je deze vorm van dakbedekking ook uitstekend gebruiken voor het verlengen van de levensduur van het dak. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van deze vorm van dakbedekking? Effectief, duurzaam, efficiënt, bestand tegen veroudering én reflecterend. Wij verkopen lichtgrijze, witte en zwarte dakcoating. Bekijk het aanbod, kies de kleur en het aantal liters, en plaats een bestelling in de webshop.

Door middel van de rekentool op onze website kun je zeer handig bepalen hoeveel dakbedekking jij nodig hebt. Je kunt het vervolgens direct via onze website bestellen. Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op indien het antwoord op jouw vraag daar niet bij staat.

“Met vloeibare siliconen dakbedekking kun je effectief een daklekkage herstellen.”

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Vloeibare siliconen dakbedekking van Platdakherstel.nl

In sommige gevallen kan het lastig zijn om een plat dak met vloeibare bitumen dakbedekking te onderhouden. Ieder plat dak heeft namelijk te kampen met langdurig stilstaand water, waardoor de vloeibare bitumen dakbedekking aangetast wordt. Daarnaast heeft Uv-straling natuurlijk ook effect op de conditie van de dakbedekking, de combinatie van vocht en Uv-straling zorgt op termijn voor tekenen van veroudering. Vloeibare dakbedekking dicht een lek in bitumen, of zorgt ervoor dat de levensduur van de huidige bitumen dakbedekking met wel 15 tot 30 jaar verlengd wordt.

De voordelen van vloeibare siliconen dakbedekking op een rij:

  • Dakcoating is zeer gemakkelijk zelf aan te brengen;
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit en grijs;
  • Dakcoating zorgt voor een langere levensduur;
  • Efficiënt, duurzaam, reflecterend en effectief;
  • Werkt sterk verkoelend.

3 verschillende kleuren

Wij verkopen deze vloeibare siliconen dakbedekking in 3 verschillende kleuren: zwart, lichtgrijs en wit. Laatstgenoemde brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo reflecteert witte vloeibare dakbedekking warmte en Uv-straling. Daardoor wordt de oppervlakte van het dak met witte dakcoating in de zomer niet warmer dan 40 graden °C. Daarentegen kan een dak met zwarte coating wel een temperatuur krijgen van boven de 80 graden °C.

Witte coating

Wanneer je kiest voor witte dakcoating, wordt het binnen in het pand een stuk koeler. Bovendien zuigt de airco koelere lucht aan, waardoor je bespaart op de energiekosten. Wist je dat de zonnepanelen ook een hoger rendement hebben wanneer je witte vloeibare dakbedekking aanbrengt? Voor het behouden van optimale reflectie is het van belang om de witte dakcoating regelmatig te reinigen met water en een zachte borstel. Reinig de dakcoating niet met schuurmiddelen, een agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukreiniger.

Vloeibare siliconen dakbedekking aanbrengen

Het aanbrengen van vloeibare siliconen dakbedekking op bijvoorbeeld bitumen is niet ingewikkeld. Je moet een aantal stappen volgen, waarvan het stof- en vetvrij maken van de huidige dakbedekking de eerste stap is. Dit kun je doen met een hogedrukspuit die een output heeft van minimaal 150 bar. Vervolgens laat je dak drogen.

Wanneer het vloeibare bitumen dak droog is, is het tijd voor de rest van de stappen. Roer de pot met siliconen dakbedekking goed door en breng een dikke maar gelijkmatige enkele laag van de dakcoating aan. Het aanbrengen van de vloeibedekking kan je met een vloerwisser, roller of borstel doen.

Laagdiktemeter

Een ideale laag is 1 mm dik. Een laagdikte van 1 mm staat ongeveer gelijk aan 1,2 kg per vierkante meter. Je kunt de dikte van de dakbedekking gemakkelijk meten met de laagdiktemeter die ook geleverd wordt. Deze dikte is van belang omdat de bewegingen van het dak geabsorbeerd moeten worden. Als je de cool roof coating te dun aanbrengt, bestaat de kans dat er openingen in het oppervlak ontstaan.

Is het dak beschadigd en is versteviging nodig? Dan raden we aan om het daklekkage eerst te herstellen met geotex vlies. Geotex vlies vind je ook in onze webshop.

Overige producten

Droogtijd

Maar hoe snel is de vloeibare siliconen dakbedekking weer droog? Het is lastig om hier een antwoord op te geven, omdat de droogtijd van de dakcoating afhankelijk is van een aantal factoren. Zo wordt de droogtijd van dakcoating beïnvloed door de wind, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Doorgaans is de droogtijd bij een temperatuur van 21 graden °C en een luchtvochtigheid van 50% ongeveer 4 uur.

De kans bestaat dat het dak tijdens het drogen tekenen van vergeling vertoont. Dit kan geen kwaad en heeft geen impact op het effect van de dakcoating.

Levensduur

Hoe lang de vloeibare siliconen dakbedekking meegaat, is lastig te zeggen. De levensduur van de dakcoating is namelijk afhankelijk van de laagdikte en het onderhoud van de dakcoating. Daarnaast spelen de weersinvloeden hierbij ook een rol. Doorgaans wordt de levensduur van je huidige dak dankzij de coating ongeveer met 15 á 30 jaar verlengd.

Siliconen dakbedekking bestellen

Bekijk de verschillende kleuren dakcoating uit ons aanbod, kies het aantal liters dat je nodig hebt en plaats een bestelling. We begrijpen dat het lastig kan zijn om te bepalen hoeveel liter je nodig hebt voor het dak. Om die reden vind je op onze website een tool waarmee je dit heel gemakkelijk kunt berekenen. Ook kan jij je kleur kiezen. Ideaal, toch? Vervolgens plaats je een bestelling en wordt deze zo snel mogelijk op de locatie naar wens afgeleverd.

Meer weten over het aanbrengen van vloeibare siliconen dakbedekking? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over dakcoating. Laat je gegevens achter in het contactformulier, vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact met je op met meer informatie. Je kunt natuurlijk ook altijd kijken of jouw vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Heb je liever telefonisch contact, dan mag je altijd even bellen naar (0)85 016 4377. Je kunt ook een e-mail opstellen en sturen naar info@platdakherstel.nl.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 155 reviews.