Siliconen dakcoating voor op het platte dak

Siliconen dakcoating

Ben je op zoek naar dakcoating voor op het platte dak? Dit kun je in diverse kleuren bij Platdakherstel bestellen. Dakcoating is een vloeibaar dakmembraan. Dit is geschikt voor het renoveren van verouderde bitumen dakbedekkingen.

Dakcoating zorgt ervoor dat jij je platte dak helemaal zelf weer langdurig herstelt en verbetert. Het dak wordt beschermd tegen vocht en vuil, waardoor het nog jarenlang mee kan. Daarnaast heeft het ook nog eens een verkoelende werking. Wij beschikken over een ruim aanbod aan sneldrogende coatings in verschillende kleuren.

Maak je dak weer geheel als nieuw middels vloeibare siliconen dakbedekking.

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Dakcoating | makkelijk aanbrengen

  • Makkelijk aanbrengen of coaten;
  • Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren;
  • Coating voor op het dak werkt sterk verkoelend;
  • Efficiënt, duurzaam, effectief en reflecterend.

Bestel direct de dakcoating met de gewenste kleur via onze website. Je kunt de siliconen dakcoating in diverse kilogrammen bestellen. Indien je nog vragen hebt kun je bij de veelgestelde vragen kijken of contact met ons opnemen. Dit doe je middels het contactformulier.

Plat dak coaten met siliconen dakcoating

Onder invloed van het weer slijt het platte dak. Dankzij onze unieke siliconen dakcoating bescherm je het dak weer tegen vocht en vuil. Dit is een zeer duurzaam dakmembraan dat geschikt is voor het renoveren van verouderde bitumen dakbedekking op platte daken. Dankzij het coaten van het dak is het niet nodig om de bitumen dakbedekking te vervangen. Dat scheelt veel kosten.

Maak je dak weer als nieuw middels vloeibare siliconen dakbedekking

Verkoelende werking

Deze dakcoating voor op het platte dak zorgt voor een reflectie op platte bitumineuze daken. Hierdoor zakt de temperatuur binnen het pand. Het resultaat? Meer rendement uit je zonnepanelen en airco’s op daken die meer koele lucht aanzuigen.

Daarnaast zijn temperatuurschommelingen ook nog eens geringer. Daardoor treedt er minder werking op in het bitumen dak en heeft hij een langere levensduur.

Verschillende kleuren

Dakcoating is in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar in onze webshop: wit, grijs en zwart. Door de juiste kleur aan te brengen is het net alsof er nieuwe dakbedekking aangebracht is op het dak van het pand. Het platte dak ziet er weer als nieuw uit. Het is wel belangrijk om tenminste twee keer per jaar het dak uitgebreid te inspecteren. Deze inspecties zijn nodig na extreme weersomstandigheden of buitengewone belasting.

Witte coating dient tevens regelmatig gereinigd te worden. Op deze manier behoudt u de optimale reflectie. Het reinigen van de witte dakcoating kunt u doen met water en een zachte borstel. Het is van belang dat u dit niet doet met een hogedrukreiniger, agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen.

Verleng de levensduur van je platte dak

Dakcoating aanbrengen op het platte dak

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen om de siliconen dakcoating op het dak aan te brengen. Als eerste moet je de ondergrond, die droog of lichtvochtig is, stof en vetvrij maken. Dit doe je met een hogedrukreiniger met output van minimaal 25 bar. Hierna moet je het dak weer laten drogen. Je kunt de dakcoating niet aanbrengen als de ondergrond doorweekt is of als het dak bedekt is met water of ijs.

Indien het dak beschadigd is, kun je het dak eerst herstellen met geotex vlies. Als je de dakcoating bestelt, kun je dit gelijk mee bestellen via onze website.

Vervolgens roer je de dakcoating goed door en breng je een enkele laag dik en gelijkmatig aan. Dit doe je met een borstel, roller of vloerwisser. Het verbruik is afhankelijk van het soort ondergrond en in hoeverre de eerdere dakbedekking beschadigd is. Voor het optimale resultaat hou je een laagdikte van 0,8 mm aan. Dit staat gelijk aan 1 kg per vierkante meter op een gladde, bitumen dakbedekking. De dikte van de laag kan worden gemeten met de bijgeleverde laagdiktemeter.

Droogtijd van dakcoating

De droogtijd van de dakcoating verschilt per temperatuur. Bij een temperatuur van 21 graden Celcius, met een relatieve luchtvochtigheid van 50%, duurt dit ongeveer 4 uur. De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind. Het kan zijn dat afgewerkte dak iets vergeelt tijdens het drogen, indien je witte dakcoating hebt aangebracht. Dit heeft verder geen invloed op de kwaliteit van de dakcoating.

De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind

Bestel siliconen dakcoating in onze webshop

Ben je overtuigd van de voordelen van onze unieke siliconen dakcoating? Hierbij kun je denken aan een langere levensduur en een verkoelende werking. Bekijk het aanbod aan kleuren in onze webshop en plaats een bestelling. Daarnaast vind je in onze webshop ook allerlei benodigdheden voor het aanbrengen van de coating.

Wanneer je een vraag hebt over je dak coaten kun je altijd gratis contact met ons opnemen. Vul gerust het contactformulier in. Dan komen wij zo spoedig mogelijk bij je terug met deskundig advies. Het is mogelijk dat je de vraag ook al via onze website kunt beantwoorden. Hiervoor kun je kijken bij de veelgestelde vragen.

Menu