Siliconen dakcoating voor op het platte dak

Siliconen dakcoating

Ben je op zoek naar dakcoating voor op het platte dak? Dit kun je in diverse kleuren bij Platdakherstel.nl bestellen. Dakcoating is een vloeibaar dakmembraan. Dit is geschikt voor het renoveren van verouderde bitumen dakbedekkingen.

Dakcoating zorgt ervoor dat jij je platte dak helemaal zelf weer langdurig herstelt en verbetert. Door het dak te coaten wordt het beschermd tegen vocht en vuil, waardoor het nog jarenlang mee kan. Daarnaast heeft reflecterende dakcoating ook nog eens een verkoelende werking. Wij beschikken over een ruim aanbod aan sneldrogende coatings in verschillende kleuren.

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Dakcoating van Platdakherstel.nl | Zelf makkelijk aanbrengen

  • Makkelijk aanbrengen of coaten;
  • Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren;
  • Coating voor op het dak werkt sterk verkoelend;
  • Efficiënt, duurzaam, effectief en reflecterend.

Bestel direct de dakcoating met de gewenste kleur via onze website. Je kunt de siliconen dakcoating in diverse kilogrammen bestellen. Indien je nog vragen hebt, kun je bij de veelgestelde vragen kijken of contact met ons opnemen. Dit doe je middels het contactformulier.

Plat dak coaten met siliconen dakcoating

Onder invloed van het weer slijt het platte dak. Dankzij onze unieke siliconen dakcoating bescherm je het dak weer tegen vocht en vuil. Dit is een zeer duurzaam dakmembraan dat geschikt is voor het renoveren van verouderde bitumen dakbedekking op platte daken. Dankzij het coaten van het dak is het niet nodig om de bitumen dakbedekking te vervangen. Dat scheelt weer in de kosten.

Maak je plat dak weer geheel als nieuw middels vloeibare siliconen dakbedekking.

Verkoelende werking

Deze dakcoating voor op het platte dak zorgt voor een reflectie op platte bitumineuze daken. Hierdoor zakt de temperatuur binnen het pand. Het resultaat? Meer rendement uit je zonnepanelen en airco’s op daken die meer koele lucht aanzuigen. Daarnaast zijn temperatuurschommelingen ook nog eens geringer. Daardoor treedt er minder werking op in het bitumen dak en heeft hij een langere levensduur.

Bovendien is dakcoating zeer goed bestand tegen langdurig stilstaand water. Het staat bekend als een waterdichte dakbedekking. Dat komt door de siliconen, deze worden namelijk gemaakt van silicium, oftewel kiezel. Dit is één van de meest voorkomende grondstoffen op aarde. Door de minerale oorsprong hebben siliconen zeer sterke UV-werende en waterkerende eigenschappen. Dit maakt dat dakcoating een waterdichte dakbedekking is.

Verschillende kleuren

Reflecterende dakcoating is in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar in onze webshop: wit, grijs en zwart. Door de juiste kleur aan te brengen is het net alsof er nieuwe dakbedekking aangebracht is op het dak van het pand. Het platte dak ziet er weer als nieuw uit. Het is wel belangrijk om tenminste twee keer per jaar het dak uitgebreid te inspecteren. Deze inspecties zijn nodig na extreme weersomstandigheden of buitengewone belasting.

Witte coating dient tevens regelmatig gereinigd te worden. Op deze manier behoud je de optimale reflectie. Het reinigen van de witte dakcoating kun je doen met water en een zachte borstel. Het is van belang dat je dit niet doet met een hogedrukreiniger, agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen.

Verleng de levensduur van je platte dak!

Overige producten

Dakcoating aanbrengen op het platte dak

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen om de siliconen dakcoating op het dak aan te brengen. Als eerste moet je de ondergrond, die droog of lichtvochtig is, stof en vetvrij maken. Dit doe je met een hogedrukreiniger met output van minimaal 150 bar. Hierna moet je het dak weer laten drogen. Je kunt de dakcoating niet aanbrengen als de ondergrond doorweekt is of als het dak bedekt is met water of ijs.

Indien het dak beschadigd is, kun je het dak eerst herstellen met geotex vlies. Als je de dakcoating bestelt, kun je dit gelijk mee bestellen via onze website.

Juiste laagdikte is 1 mm

Vervolgens roer je de dakcoating goed door en breng je een enkele laag dik en gelijkmatig aan. Dit doe je met een kwast en/of roller. Het verbruik is afhankelijk van het soort ondergrond en in hoeverre de eerdere dakbedekking beschadigd is. Voor het optimale resultaat hou je een laagdikte van 1 mm aan. Dit staat gelijk aan 1,2 kg per vierkante meter op een gladde, bitumen dakbedekking. De dikte van de laag kan worden gemeten met de bijgeleverde laagdiktemeter.

Droogtijd van reflecterende dakcoating

De droogtijd van de dakcoating verschilt per temperatuur. Bij een temperatuur van 21 graden °C, met een relatieve luchtvochtigheid van 50%, duurt dit ongeveer 4 uur. De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind. Het kan zijn dat afgewerkte dak iets vergeelt tijdens het drogen, indien je witte dakcoating hebt aangebracht. Dit heeft verder geen invloed op de kwaliteit van de dakcoating.

De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, luchtvochtigheid en wind.

Dakcoating aanschaffen: de kosten per m2

De prijzen van onze siliconen dakcoating zie je bij de producten staan. Er zijn drie prijscategorieën: prijs dakcoating 1 kg €35,95, prijs dakcoating 6 kg €199,50 en prijs dakcoating 15 kg €479,00. Hoeveel kilogram er nodig is om jouw plat dak te coaten en wat de kosten voor dakcoating per m2 zijn kun je berekenen via de online rekentool van Platdakherstel.nl.

Het berekenen gaat heel eenvoudig als je een paar gegevens bij de hand hebt. Je dient de lengte, breedte en oppervlakte van je dak in meters te weten. Ook het soort ondergrond van je dak is belangrijk, glad of ruw. Als laatste bepaal je de gewenste kleur: wit, lichtgrijs of zwart. Als je deze gegevens hebt ingevuld, kom je er al snel achter wat de dakcoating kosten zijn per m2. Ga gelijk aan de slag met onze rekentool! Als je er niet uitkomt, bieden wij graag een helpende hand.

Bestel siliconen dakcoating in onze webshop

Ben je overtuigd van de voordelen van onze unieke siliconen dakcoating? Hierbij kun je denken aan een langere levensduur en een verkoelende werking. Bekijk het aanbod aan kleuren in onze webshop en plaats een bestelling. Daarnaast vind je in onze webshop allerlei benodigdheden voor het aanbrengen van de coating.

Wanneer je een vraag hebt over je dak coaten kun je altijd gratis contact met ons opnemen. Vul gerust het contactformulier in. Dan komen wij zo spoedig mogelijk bij je terug met deskundig advies. Het is mogelijk dat je de vraag ook al via onze website kunt beantwoorden. Hiervoor kun je kijken bij de veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Je kunt ons telefonisch bereiken via (0)85 016 4377. Een e-mail sturen naar info@platdakherstel.nl mag uiteraard ook.

Waarom siliconen dakcoating bestellen bij Platdakherstel?

De webshop van Platdakherstel is dé plek om siliconen dakcoating te bestellen. We beschikken over een ruim aanbod aan sneldrogende coatings in verschillende kleuren en hoeveelheden. Welke specifieke dakcoating je ook zoekt, je vindt deze in onze webshop. We kunnen ons met recht een expert noemen op het gebied van dakcoating.

Op onze website vind je alle informatie die je dient weten, voordat je zelf aan de slag gaat met cool roof coating. Daarnaast kun je gratis contact met ons opnemen voor advies of vragen. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug met deskundig advies.

Hoe werkt onze rekentool?

Onze rekentool is heel eenvoudig te gebruiken. Je dient wel enkele gegevens bij de hand te hebben. Namelijk: de lengte, breedte en oppervlakte van je dak in meters. Het soort ondergrond van je dak: glad of ruw. En de gewenste kleur: wit, lichtgrijs of zwart. Als je deze gegevens hebt ingevuld, weet je binnen de kortste keren hoeveel dakcoating je nodig hebt voor jouw dak.

Hoe kan cool roof coating een daklekkage herstellen?

Cool roof coating is een duurzaam dakmembraan, daarom is dit materiaal zeer geschikt voor het herstellen van lekkage op een plat dak. Ook heeft het een verkoelende werking, doordat het reflecteert. Door die reflecterende werking zakt de temperatuur binnen het pand. Daarnaast zorgt dakcoating ervoor dat het dak tegen de Nederlandse weersomstandigheden bestand is. Het dak is weer geheel beschermd tegen vocht en vuil.

Kan ik een product retourneren?

Ja, je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Vanzelfsprekend krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort op je bankrekening.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 150 reviews.