Zelf je PVC dakbedekking repareren

Wil je zelf je PVC dakbedekking repareren? Periodiek je PVC dakbedekking repareren en onderhouden is van groot belang. Elk plat dak slijt door weersinvloeden. Regelmatig onderhoud houdt het dak in goede conditie en ook zorgt het ervoor dat het jarenlang waterdicht blijft. Beschadigingen moeten snel en goed gerepareerd worden om verdere schade te voorkomen. Wil je zelf je PVC dakbedekking repareren? Dat kan heel goed: in onze webshop vind je alles wat je daarvoor nodig hebt. Vloeibare siliconen dakcoating is ideaal om je platte dak te repareren en te beschermen.

Kijk in onze webshop voor de verschillende kleuren en hoeveelheden. Je kunt met onze rekentool uitrekenen hoeveel coating je nodig hebt. Daarna bestel je snel, makkelijk en veilig in onze webshop.

Waarom met onze vloeibare siliconen coating je PVC dakbedekking repareren?

Elke dakbedekking wordt na verloop van jaren slechter. Ook je PVC dak heeft onderhoud en soms reparatie nodig. Je kunt gemakkelijk met onze vloeibare dakcoating zelf je PVC dak herstellen. Door het PVC dak te coaten bescherm je het optimaal tegen vocht en vuil en kan het weer tussen de 15 en 30 jaar mee. Twee keer per jaar inspecteer je het dak en je kijkt of er ergens reparatie nodig is. Ook na extreme weersomstandigheden is het goed om te controleren of er schade is. Direct ingrijpen voorkomt grotere schade en hogere kosten in een later stadium.

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Meerdere kleuren verkrijgbaar

De coating is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en lichtgrijs en heel eenvoudig aan te brengen. Door de siliconen is het materiaal waterdicht en ook bestand tegen langdurig stilstaand water op het dak. Tot slot is siliconen dakbedekking om je PVC dakbedekking te repareren relatief licht, gemiddeld zo’n 1,2 kg per vierkante meter. Met traditionele middelen kan dat wel tot 7 tot 10 kilo oplopen.

Witte siliconen dakcoating de beste keuze

Witte siliconen dakcoating heeft veel voordelen: het reflecteert warmte en UV-straling. Een wit dak wordt in de zomer maar half zo warm als een dak met een zwarte dakbedekking. Dat merk je ook binnen, het is onder een wit dak aanmerkelijk koeler. De belasting voor de airco is een stuk minder en dat scheelt kosten! Ook geven zonnepanelen een hoger rendement, omdat zonnepanelen bij een hoge temperatuur op het dak een verlies aan rendement geven. Witte dakcoating moet wel regelmatig schoongemaakt worden, zodat het echt wit blijft. Dan blijft de reflectie op peil en profiteer je optimaal van de duurzame eigenschappen. Schoonmaken kan met water en een zachte borstel. Agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukreiniger zijn niet nodig en brengen eerder schade toe.

Hoe moet je je PVC dak coaten?

Om het beste resultaat te krijgen bij het PVC dak coaten moet je een aantal stappen volgen. Heel belangrijk is het stof- en vetvrij maken van de ondergrond. Dat doe je met een hogedrukreiniger van minimaal 50 bar. Daarna moet het dak eerst drogen. De ondergrond moet droog of licht vochtig zijn. Het aanbrengen van de coating gaat met een borstel of roller. Er moet één laag dik en gelijkmatig worden aangebracht. De ideale dikte van de laag is 1 millimeter. Op een glad en onbeschadigd dak is dat ongeveer 1,2 kg per vierkante meter. Met de meegeleverde laagdiktemeter kun je meten of je het materiaal in de juiste dikte hebt aangebracht. Na ongeveer 4 uur is de coating droog.

Herstel nu je dak

Zijn er beschadigingen dan is nu het moment om zelf je PVC dakbedekking te repareren. Op onze website kun je zelf berekenen wat je nodig hebt voor het herstellen van je dak. Neem bij vragen gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Overige producten

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 155 reviews.