Vragen over silicone dakcoating

Op welke soort dakbedekking kan ik siliconen dakcoating gebruiken?

Gladde en ruwe bitumen die minstens 5 jaar bloot gesteld heeft gestaan aan uv- weersinvloeden; EPDM; PVC; beton; diverse houtsoorten.

Moet je primer gebruiken voor het aanbrengen van siliconen dakcoating?

Voor een goede hechting is prioriteit nummer 1 het schoon, droog, vet en stofvrij maken van de ondergrond. Bekijk hier de instructie video hoe je het dak moet reinigen. Een primer is niet nodig.

Is siliconen dakcoating geschikt voor stilstaand water?

Ja, door zijn minerale oorsprong is siliconen zeer bestand tegen stilstaand water.

Wordt siliconen dakcoating proreus of bros?

Nee, siliconen dakcoating blijft flexibel en behoudt de hechting, zelfs onder stilstaand water of onder invloed van UV-stralen en extreme temperaturen.

Hoelang gaat siliconen dakcoating mee?

Dat hangt af van de laagdikte en de mate van onderhoud. De geschatte levensduurverlenging van uw bestaande dak ligt tussen de 15 en 30 jaar.

Kan siliconen dakcoating over een nieuwe bitumen dak aangebracht worden?

Het kan wel, alleen doordat er in nieuwe dakbedekking nog veel olie aanwezig is, kan er een verkleuring ontstaan en de hechting kan iets minder zijn.

Kan silicone dakcoating op een grinddak worden aangebracht?

Nee, de functie van het grind als ballast bedoeld, een siliconen dakcoating is daarom niet aan te raden.

Kan je siliconen dakcoating ook als reparatiemiddel gebruiken?

Ja zeker, het is uitstekend geschikt  om dakgoten en of lekkages te repareren. Belangrijk hierbij is dat de ondergrond volgens de instructies op de website schoon, vet en stofvrij wordt gemaakt.

Kun je ook alleen de naden van de dakbedekking behandelen?

Ja dat kan zeker. Daarnaast kun u wanneer het nodig is ook later het gehele dak behandelen.

Wat zijn de voordelen van witte siliconen dakcoating?

Het reflecteert warmte-en UV straling. Het oppervlakte van een (schoon) wit dak wordt in de zomer niet warmer dan 40 ºC, terwijl een zwart dak tot wel 80 ºC kan worden. Dit zorgt ervoor dat het binnen koeler is. Daarnaast zuigen airco’s koelere lucht aan waardoor de energiekosten vele malen lager zijn. Tevens geven zonnepanelen een hoger rendement, dit komt omdat een zonnepaneel boven de 25 ºC per graad 0.4 % rendement verliest. Lees hier alle informatie over de voordelen van witte siliconen dakcoating.

Wat voor voordelen zitten er aan witte siliconen dakcoating als ik ook zonnepanelen wil plaatsen?

Zonnepanelen hebben een hoger rendement, dit komt omdat een zonnepaneel boven de 25 ºC per graad 0.4 % rendement verliest. Het oppervlakte van een (schoon) wit dak wordt in de zomer niet warmer dan 40 ºC, terwijl een zwart dak tot wel 80 ºC kan worden. Naast de temperatuur voordelen heeft siliconen dakcoating het voordeel dat het niet zwaar is, gemiddeld is dit 1,2 kg per m². Bij het overlagen met traditionele dakbedekking ligt het gewicht tussen de 7 en 10 kg per m². Bekijk alle informatie over silicone dakcoating in combinatie met zonnepanelen.

Waarom is een minimale laagdikte van 1 mm zo belangrijk?

De siliconen dakcoating moet een minimale laagdikte hebben om de beweging van het dak te absorberen, als de siliconen dakcoating te dun is aangebracht kan de coatinglaag de beweging niet goed opvangen en kunnen er openingen in het oppervlak ontstaan.

Wat kost het om je dak te reinigen en te coaten?

De kosten voor het reinigen en coaten van je dak variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, het type dakbedekking en de staat ervan. Bekijk de rekentool waarbij je kunt uitrekening hoeveel het coaten van jouw dak gaat kosten. Neem ook gerust contact met ons voor een prijsopgave op basis van jouw specifieke situatie en behoeften.

Hoe lang blijft de coating op het dak zitten?

De silicone coating blijft ongeveer 15-30 jaar op het dak zitten.

Moet er nog steeds onderhoud gepleegd worden aan het dak na het aanbrengen van de coating?

Ja, periodiek onderhoud om uw dak schoon te houden is altijd noodzakelijk, ongeacht of er dakcoating op zit of niet.

Is onze coating geschikt voor elk type dak?

Ja, onze coating is geschikt voor elk plat of hellend dak gemaakt van bitumen, beton, PVC, diverse houtsoorten. Het is wel afhankelijk van de staat van het dak of dat het verstandig is om de dakcoating aan te brengen. Twijfel je of jouw dak geschikt is? Stuur ons gerust een foto en we beoordelen het graag met je.

Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening met cool roof coating?

Afhankelijk van uw regio en de grootte van uw huis kan het gebruik van cool roof coating u tot 15% besparen op uw energierekening.

Is cool roof coating duurzaam?

Cool roof coating is zeer duurzaam en gaat ongeveer 15-30 jaar mee bij goed onderhoud. De dakcoating van Platdakherstel wordt daarnaast ook nog eens gemaakt met uitsluitend groene stroom.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Of twijfel je of jouw dak geschikt is voor de silicone coating? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 155 reviews.