Siliconen coating voor zonnepanelen

Meer rendement uit je zonnepanelen halen met een siliconen coating voor op het dak? Ontdek hoe de siliconen dakcoating van Platdakherstel een hoogwaardige en toekomstbestendige oplossing voor je platte dak kan bieden, in combinatie met een zonnepanelensysteem. Binnen ons online assortiment vind je verschillende kleuren dakcoatings. Plaats een bestelling in de webshop of neem contact op voor meer informatie.

Bereken wat je nodig hebt voor jouw dak én kies je kleur

Waarom een coating voor zonnepanelen?

Platte daken zijn de ideale locatie voor zonnepanelen. Echter kunnen deze daken onderhevig zijn aan externe factoren zoals UV-straling, regen, wind en temperatuurschommelingen, welke invloed hebben op de conditie van het dak. Een speciale dakcoating voor zonnepanelen biedt niet alleen bescherming tegen deze elementen, maar kan ook de efficiëntie van je zonnepanelensysteem aanzienlijk verhogen. Door de reflecterende eigenschappen van de coating werken je zonnepanelen efficiënter en haal je een hogere energieopbrengst.

Waardoor dit komt? Zonnepanelen boven de 25 °C verliezen 0,4% rendement. Maar door het gebruik van een witte of lichtgrijze siliconen coating wordt de warmte beter gereflecteerd, waardoor de temperatuur van de zonnepanelen lager blijft. Dit minimaliseert het verlies aan rendement door oververhitting en zorgt ervoor dat je zonnepanelen zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar optimaal presteren.

Verlaagde binnentemperatuur

Je dak coaten wanneer je zonnepanelen hebt, helpt om het dak koel te houden, mits je een lichte dakbedekking gebruikt. In tegenstelling tot een zwarte coating kunnen de kleuren wit of lichtgrijs de hoeveelheid geabsorbeerde warmte verminderen, wat bijdraagt aan een lagere binnentemperatuur in de ruimtes die zich onder het plat dak bevinden. Zo wordt een dak met een lichtkleurige coating niet warmer dan 40 °C, terwijl dit bij een zwart dak kan oplopen tot 80 °C. Dit leidt tot lagere energiekosten voor het koelen én een comfortabel binnenklimaat.

Wat zijn de voordelen van een siliconen coating?

Ben je benieuwd naar alle voordelen van je dak coaten in combinatie met zonnepanelen? We zetten de voordelen op een rijtje:

Een hoger rendement

De toepassing van een siliconen coating die licht van kleur is, kan het rendement van zonnepanelen aanzienlijk verbeteren. Siliconen weerkaatsen het zonlicht beter dan traditionele dakmaterialen, zodat de ruimte onder het dak koeler blijft.

Comfortabel binnenklimaat

Dakbedekking speelt een cruciale rol. Het hoge reflecterende vermogen van een witte siliconen coating helpt om de opbouw van warmte op het dak te verminderen. Dit zorgt ervoor dat de binnenruimtes koeler blijven tijdens warme zomerdagen, wat kan leiden tot een aangenamer binnenklimaat en een vermindering van de behoefte aan airconditioning. Dit draagt bij aan nog lagere energiekosten.

Onderhoudsarme oplossing voor je dak

Het risico op scheuren, lekkages en andere soorten schade aan je platte dak wordt aanzienlijk verminderd door de toepassing van een waterdichte en weerbestendige beschermingslaag. Het resultaat? Een langere levensduur van je dak en zonnepanelen, wat zowel tijd als geld bespaart omdat er minder onderhoud of reparaties nodig zijn.

Eenvoudige toepassing

In tegenstelling tot andere dakrenovaties kan de siliconen coating voor zonnepanelen snel worden aangebracht zonder de noodzaak voor ingrijpende voorbereidingen of lange droogtijden. Bovendien is het compatibel met de meeste dakmaterialen, waardoor het een flexibele optie is voor bijna elk type plat dak.

Overige producten

Siliconen coating bestellen?

Heb je interesse in de hoogwaardige oplossing die een coating kan bieden voor het rendement van je zonnepanelen? Bekijk dan onze producten in de webshop en plaats een bestelling. Voor het gebruik in combinatie met zonnepanelen raden we aan om de keuze te maken voor de witte of lichtgrijze dakcoating. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@platdakherstel.nl of te bellen naar +31 (0)85 016 4377.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 155 reviews.