De voordelen van dakcoating voor uw energierekening

Wist u dat er tal van voordelen zitten aan dakcoating voor uw energierekening? U kunt namelijk energie besparen met een dakcoating. Uw dakbedekking verduurzamen is een eenvoudige manier om de maandelijkse energiekosten omlaag te halen en te genieten van een koele ruimte, zelfs tijdens de broeierige zomerdagen. Ontdek de voordelen van dakcoating in dit artikel, zodat u binnenkort ook energie kunt besparen met dakcoating.

Wat doet een dakcoating?

Als eerste is het belangrijk om kort uit te leggen wat een dakcoating doet. Een dakcoating is een beschermende siliconen laag die doorgaans op een plat dak wordt aangebracht. Daken zijn vatbaar voor verschillende weersomstandigheden zoals UV-straling, regen en vorst. Dit betekent dat het plat dak op korte of lange termijn beschadigd raakt. Hierbij kunt u denken aan scheuren of lekkages. Door een siliconen dakcoating aan te brengen, verlengt u de levensduur en is het plat dak repareren niet nodig.

Maar wist u dat u energie kunt besparen met een dakcoating? Een goede lichtgekleurde dakcoating reflecteert namelijk warmte en houdt een dak koel. Vervolgens leidt dit tot koeling in de zomer én een lagere energierekening.

Wat zijn de voordelen van een dakcoating voor uw energierekening?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het aanbrengen van een dakcoating. Dit zijn voordelen die in het bijzonder veel invloed hebben op de hoogte van uw energierekening. We noemen enkele voordelen van dakcoating op.

Warmtewerend

Donkere kleuren absorberen licht en lichte kleuren werken reflecterend. Dit geldt ook bij dakbedekking, waar donkere daken juist veel warmte opnemen. Met name witte of lichtgekleurde siliconen coatings voor uw dak hebben de eigenschap om zonlicht te reflecteren in plaats van ze te absorberen. Hierdoor neemt het dak minder warmte op en verlaagt het de temperatuur aanzienlijk. In grote steden nemen gemeenten initiatieven om extreme temperaturen omlaag te dringen met behulp van witte dakcoating.

Verhoogd rendement

In combinatie met een zonnepanelensysteem is het slim om uw platte dak te voorzien van een witte siliconen coating. Zoals we net vertelden, verhoogt reflectie de energieopbrengst en het rendement van uw zonnepanelen. Een donker dak neemt veel warmte op, wat direct invloed heeft op de efficiëntie van de zonnepanelen. Bij een te hoge temperatuur kunnen de zonnecellen minder goed zonlicht opnemen, waardoor u opbrengst verliest. Daarom is het van belang dat u de temperatuur van uw dak zo laag mogelijk houdt.

Verlaagde energiekosten

Energie besparen met een dakcoating? Wanneer u een siliconen dakcoating heeft aangebracht op uw platte dak, zult u al gauw merken dat het binnenshuis veel koeler is dan voorheen. Hierdoor is het niet nodig om de airco op volle toeren te laten draaien zoals bij een donkergrijs of zwart dak, wat uw maandelijkse energiekosten omlaag drijft.

Meer duurzaam

Uw dakbedekking verduurzamen is een goed idee. Naast dat een dakcoating energiebesparend is, draagt de keuze voor een bepaald type dakbedekking bij aan de verduurzaming van een woning of pand. Het verduurzamingsproces van de woningen en panden waar we in wonen en werken is van essentieel belang voor een betere toekomst.

Siliconen dakcoating aanbrengen op uw platte dak?

De energiekosten flink omlaag drijven? Kies ervoor om uw plat dak te voorzien van een siliconen dakcoating en geniet van de voordelen van dakcoating. Bekijk de verschillende kleuren siliconen coating in het assortiment van Platdakherstel.nl en plaats een bestelling. Ook voor vragen kunt u bij ons terecht. Neem contact op door gebruik te maken van het contactformulier of bel direct naar +31 (0)85 016 4377.

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 150 reviews.