Uitgelegd: hoe lang gaat een bitumen plat dak mee?

Benieuwd naar hoe lang een bitumen plat dak meegaat? De exacte levensduur van een bitumen plat dak hangt uiteraard af van talloze factoren, waaronder de weersomstandigheden, hoe het dak wordt onderhouden en hoe en door wie het dak is geplaatst. In dit artikel leggen we uit hoe lang deze betaalbare dakbedekking meegaat, wanneer deze aan vervanging toe is én hoe u op een effectieve en betaalbare wijze uw bitumen dakbedekking nieuw leven inblaast.

Een bitumen plat dak gaat gemiddeld 25 jaar meer

Eén van de grootste voordelen van bitumen daken is de lange levensduur. In tegenstelling tot veel andere soorten dakbedekking gaat dit type dakbedekking namelijk maar liefst 25 jaar mee. Maar let op: deze 25 jaar is ‘slechts’ een gemiddelde. Dit houdt in dat dit niet voor elk bitumen dak opgaat en dat de levensduur van uw platte bitumen dak in de praktijk mogelijk lager of hoger uitvalt. Of en in welke mate dit het geval is hangt af van uiteenlopende factoren. Zo is de levensduur van een bitumen dak dat in de zon ligt doorgaans korter en speelt ook de kwaliteit van het gebruikte bitumen een grote rol.

Goed onderhoud is essentieel

Net zoals andere soorten dakbedekking voor platte daken is onderhoud bij bitumen dak van groot belang. Zo voorkomt u schade, lekkage en dat uw bitumen dak minder lang meegaat dat verwacht. Onder ‘goed onderhoud’ verstaan we een jaarlijkse inspectie van het dak, het verwijderen van bladeren, mos en alg en het dichten en/of voorkomen van lekken, bijvoorbeeld met onze vloeibare coating.

Wanneer moet u het bitumen dak vervangen?

Over het algemeen is een bitumen dak aan vervanging toe als deze grote of vaak terugkerende schade heeft. Denk hierbij aan regelmatige lekkage, grote scheuren in het bitumen, et cetera. Overigens doet u er in veel gevallen verstandig aan eerst te kijken of u zelf het dak kunt repareren. Dit is namelijk veel goedkoper en gemakkelijker en in sommige gevallen even effectief als de gehele dakbedekking (laten) vervangen.

Betaalbare oplossingen

Wilt u uw platte bitumen dak nieuw leven inblazen? Dat hoeft tegenwoordig niet meer in de papieren te lopen. In tegenstelling, dit doet u zeer gemakkelijk. Met onze unieke vloeibare siliconen dakbedekking repareert u zelf gemakk 22elijk en snel uw dakbedekking en kan deze er weer jarenlang tegenaan. De siliconen dakcoating is bestand tegen langdurig stilstaand water, heeft een zonreflecterende én koelende werking en is binnen een uur na aanbrengen al regenbestendig.

Ontdek ons aanbod

Meer weten over onze vloeibare dakbedekking? Bekijk dan het aanbod in onze webshop. Hier vindt u bovendien een handige rekentool waarmee u snel uitrekent hoeveel coating u nodig heeft om de levensduur van uw bitumen platte dak te verlengen. Heeft u vragen? In dat geval kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Vorig bericht
Jeroen uit Vlissingen:
Volgend bericht
Maak uw dak duurzaam met coating

Recente berichten

De waardering van platdakherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 155 reviews.